لیفتراک برقی بنزینی یا گازی؛ کدام مناسب تر است؟
به محض آنکه شما تصمیم به خرید لیفتراک میگیرید یک چالش جدید تحت عنوان انتخاب سوخت لیفتراک برای شما بوجود میآید. در گذشته بازار تحت سلطه لیفتراک های احتراقی (گازوئیلی، گازی و بنزینی) بود، اما امروزه به دلیل چالشهای زیست محیطی و گرمایش زمین، صنعت میل به برقی شدن تجهیزات صنعتی به خصوص لیفتراک برقی دارد از این رو شرکت های تولید کننده لیفتراک در حال تقویت لیفتراکهای برقی خود و مجهز کردن آنها با تکنولوژی روز دنیا مثل باتریهای لیتیومی هستند. با همه این تفاسیر اگر بخواهیم لیفتراک مناسبی برای مجموعه خود خریداری کنیم باید از مزایا و معایب هر لیفتراک به طور جداگانه مطلع باشیم در ادامه مزایا معایب و مورد استفاده هر لیفتراک را برای شما به صورت جداگانه شرح خواهیم داد.

لیفتراک برقی
لیفتراک برقی با هدف کار در محیطهای بهداشتی و سالنی تولید و طراحی شده است از این رو طراحی آن به گونه ای است که بتواند در محیطهای باریک به راحتی دور بزند و عملکرد مناسبی داشته باشد. از انواع لیفتراک برقی میتوان به لیفتراک برقی 3 چرخ و لیفتراک برقی 4 چرخ اشاره نمود.
قیمت لیفتراک برقی
یکی از باورهای رایج درباره لیفتراک برقی این است که قیمت آن نسبت به انواع لیفتراک بالاتر است. این به این دلیل است که شما هنگام خرید لیفتراک برقی باید هزینه باتری و خود لیفتراک را پرداخت کنید که در مقایسه با قیمت اولیهای که بابت خرید دیگر لیفتراکها باید بپردازید بیشتر است. اما اگر کمی با دید باز به این مسئله نگاهی بیندازیم متوجه خواهیم شد که لیفتراک برقی، هزینههای جانبی مثل تهیه سوخت، تعویض روغن، تعویض فیلتر، سرویسهای دورهای و خرابی های مکرر را ندارد و اگر سرویس و نگهداری آن به درستی انجام شود تا سالهای سال دچار نقص فنی نخواهد شد. به عبارت دیگر اگر شما هزینه سرویس و نگهداری و تعمیر لیفتراکهای احتراقی را جمع بزنید از مبلغی که بابت خرید لیفتراک برقی میپردازید بسیار بیشتر خواهد شد.
مزایا لیفتراک برقی
- دسترسی سوخت آسان
- فاقد سر و صدا
- استهلاک پایین
- فاقد آلاینده
معایب لیفتراک برقی
- نیاز به زمان برای سوخت گیری دارد.
- حداکثر تناژ موجود 4تن
- هزینه تعمیر بالا
- خرید و فروش کم

لیفتراک دیزل
لیفتراک دیزل برای کار در محیطهای باز طراحی شده است. این تجهیزات برای کار در هر محیطی و با هر سطح شیبی مناسب هستند و محدودیتی برای کار در محیط ندارند.
قیمت لیفتراک دیزل
قیمت لیفتراک دیزل نسبت به انواع لیفتراک پایین تر است با اینحال قیمت آن به مواردی چون تناژ سال ساخت برند و ساعت کارکرد بستگی دارد. خرید این نوع لیفتراک نوعی سرمایه گذاری در کار محسوب میشود و هر زمانی که بخواهید میتوانید آن را در بازار به فروش برسانید یا با لیفتراک بهتر معاوضه کنید.
مزایا لیفتراک دیزل
- محدودیت تناژ ندارند.
- قابلیت کار به صورت 2 شیفت.
- حتی در سطوح ناهموار هم عملکرد مناسبی دارند.
- قیمت پایینتر نسبت به لیفتراکهای هم رده
معایب لیفتراک برقی
- سرو صدا و آلودگی زیاد.
- استهلاک قطعات بالا.
- هزینه سرویس و نگهداری بالا.

لیفتراک گازی و بنزینی
لیفتراک گازی و بنزینی برای کار در محیطهای باز و نیمه باز طراحی شده اند. این تجهیزات برای کار در هر محیطی و با هر سطح شیبی مناسب هستند و محدودیتی برای کار در محیط ندارند. برتری این تجهیزات نسبت به دیزل دسترسی سوخت آسان و آلایندگی کمتر آنان است.
قیمت لیفتراک گازی و بنزینی
قیمت لیفتراک گازی و بنزینی نسبت به لیفتراک دیزل بیشتر و نیبت به لیفتراک برقی کمتر است و به راحتی در بازار خرید و فروش میشوند.
مزایا لیفتراک دیزل
- قابلیت کار به صورت 2 شیفت.
- حتی در سطوح ناهموار هم عملکرد مناسبی دارند.
- دسترسی به سوخت آسان.
معایب لیفتراک برقی
- سرو صدا.
- استهلاک قطعات نسبتاً بالا.
- امکان یخ زدن گاز و انفجار کپسول.
- محدودیت تناژ تا5تن.